רובנו גרות וגרים בעיר. בשטחי הערים גדל מזון רב ומשובח ויש בהם פוטנציאל להניב מזון רב בהרבה. כיצד ליהנות ממה שגדל בעיר? מה פוטנציאל גידול המזון בעיר? מה הערכים המוספים של גידול מזון בעיר?
נעסוק בשני רכיבים עיקריים של מזון בר קיימא הגדל בעיר: צמחי בר וגידולים חקלאיים.
נכיר את צמחי-הבר הגדלים בעיר ואת השימושים בהם, וכן מספר דוגמאות לגידולים חקלאיים עירוניים – קהילתיים, פרטיים וּמסחריים, בשטח פתוח וּבמבנים.
נפתח את המפגש בסיור בגינה האקולוגית-קהילתית של אוּניברסיטת תל-אביב, המשלבת את שני העולמות.
נמשיך את המפגש בפאנלים בהשתתפות מומחים בנושאים הנ"ל וּנסיים בדיון פתוח.
בנושא צמחי-הבר נדגיש את הזמינות שלהם בעיר, את ערכם התזונתי, ויתרונותיהם התזונתיים-סביבתיים-כלכליים.
נמשיך עם מגוון הזנים וזַרעי המורשת, שמגולם בצמחי-הבר, ושמתאפשר גם בחקלאות העירונית האקולוגית.
הפן המשלים לצמחי-הבר בעיר הוא החקלאות העירונית וּסגירת המעגל שבשילוב בין צמחי-הבר לצמחי-התרבות.
כאן נדגיש את הפוטנציאל הרב שבשטחי-העיר, לרוחב ולגובהּ, לגידול מזון טוב – הן בדגש קהילתי והן בדגש "מסחרי" (וכל שילוב ביניהם), ונידרש לקשיים, מתוך נקודת-מוצא, שאפשר וּכדאי להתגבר עליהם.
המפגש יתקיים ביום שני 14/3 בַשעות 15:30 – 19:00 ביד אבנר, בית החוג לגיאוגרפיה ולסביבת האדם באוּניברסיטת תל-אביב, רחוב זליג 10, אפקה.
בתכנית:
15:30 התכנסות, כיבוד קל
15:45- 17:00 סיור בגינה האקולוגית
17:00- 17:30 הפסקה וכיבוד בתוך הבניין, אולם 104 (קומה ראשונה משמאל)
17:30 פאנלים:
צמחי-בר למאכל וליקוט בעיר –
גלית סמואל, פורום תושבים למען טבע עירוני ואיכות הסביבה– "ליקוט עירוני: חוויה רב-חושית וּפּרקטיקה חברתית-פוליטית"
יפתח ברקת, "יפתח לחם", קייטרינג צמחוני/טבעוני, ארוחות שף, סדנאות אפייה וּבישול- שילוב צמחי-בר בתפריט וּבנשמה
יעקוּבּ ח'יאט, מסעֶדֶת שָׁרָבּיכּ, ראמֶה- לחיות את צמחי-הבר, גם כמסעדן
מגוון הזנים וזַרעי מורשת –
הראל וייס, "זרעי מורשת"
ד"ר נועם צ'כנובסקי, מייסד "זרעי קדם", בעל דוקטורט במדעי הצמח
אלכס קצ'אן, המדרשה לחקלאות פרמקלצ'ר ו"זרעי קדם"
חקלאות עירונית –
עתר פרידמן, "גגות ירוקים OASIS"
מוטי כהן/מנדי פאלק, "ירוק בעיר", LivinGreen – חקלאות על גג דיזנגוף סנטר
עדו הרפז, המסלול לאגרואקולוגיה עירונית, בי"ס מוסינזון, הוד-השרון
אהרֹן פורת, "הגג-קיימא" – גינת-הגג של הבר קיימא בִפלורנטין
18:30- דיון פתוח
19:00 סיום
כרגיל, יכלול המפגש כיבוד מתנובת הבר וגידולי הגינה ברוח מפגשי הפורום. כולכם מוזמנים להביא מטעמים תואמים. אנא הביאו כלי-אוכל וּשתייה רב-פַעֲמיים.
להגעה באוטובוס: נא לרדת בִרחוב קלצ'קין/בִרחוב לבנון/בִשׂד' קק"ל.
משלושת הכיוונים יש מעברים בין הבתים, מֵרחוב קלצ'קין מעבר גם דרך הגן הציבורי, גן קרטר.
ההשתתפות במפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם למפגש כאן.
נשמח לראותכם,
צוות הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא
הגינה וַאֲני מצפים לארח אתכן'ם ~~
הפעם לא תהיינה כוסות חד-פַעֲמיות נקודה
https://www.facebook.com/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9D-%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%99-936213269769340/