עבודת הפורום והישגיו ב-2024
שותפות ושותפים יקרים,
השנה האחרונה המחישה מאוד את חשיבות העיסוק בביטחון והחוסן התזונתיים שלנו, ובזכות של כולן וכולם למזון בריא ובר קיימא. זוהי הייתה שנה שדרשה מכולנו המון חוסן, גמישות, והתמודדות עם משברים ואתגרים נרחבים וחופפים. עם כל הקשיים והאתגרים, אנחנו גאים להסתכל אחורה ולראות איך לצד התמודדות עם מציאות יום-יומית לא פשוטה, חברות וחברי הפורום המשיכו לעסוק בצורה נרחבת בקידום הביטחון התזונתי בישראל. בכנסת, בפגישות זום, במסדרונות משרדי הממשלה, בוועדות מקצועיות, בכנסים לקהל הרחב ולאנשי מקצוע, ובתקשורת – המשכנו להזכיר שוב ושוב שהביטחון התזונתי הוא מרכיב בלתי-נפרד מהביטחון הלאומי של כולנו, ומרכיב חיוני בחוסן הלאומי בהווה ובעתיד. המשכנו והתעקשנו על נושאים כמו הנגשת מזון בריא, מערכות מזון עמידות במשבר, חינוך תזונתי וניטרול השפעות זרות על בריאות הציבור.
הנה כמה מההישגים המרכזיים של הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא בשנת 2024.
בתקווה שהשנה הקרובה תיהיה קלה וטובה יותר מקודמתה ושכולן וכולם יחזרו הביתה במהרה,
ד"ר סיגל טפר
מנכ"לית שותפה
יובל תאומי
מנכ"ל שותף
כמה מההישגים המרכזיים של הפורום:
לקראת העלאת המע"מ ל-18%, הגישה חה"כ ד"ר מטי צרפתי הרכבי הצעת חוק שנכתבה ביוזמת הפורום וקובעת פטור מוחלט ממע"מ על קבוצה של מזונות בריאים אסטרטגיים לביטחון התזונתי בישראל.
כתבנו נייר עמדה עבור דיוני הוועדה לביקורת המדינה בכנסת בנושא הנגישות הכלכלית של סל המזון הבריא והמקיים. בדיוני הוועדה הדגשנו את הצעדים שעל הממשלה לנקוט. הנייר אומץ במלואו כחלק מהמלצות הוועדה לממשלה. לקריאה לחצו כאן.
מאז ה-07/10 ניכרת פגיעה מדאיגה בחומרתה בשיעורי הביטחון התזונתי, בדיווחי האוכלוסייה על עלייה בהשמנה, ובהפרעות אכילה. הביטחון התזונתי הלאומי נמצא בסכנה קיומית.
לחצו כאן לצפייה בהקלטת הכנס.
מערכות מזון הן בסיס הקיום בשגרה ולא כל שכן במצבי חירום. מלחמות חושפות את שבריריות מערכות המזון, ומשליכות על כל חלקי המערכת – הקרקע תחת רגלינו מתערערת. דרך תובנות מקונפליקטים ומלחמות אחרות בהיסטוריה, נוצרה חשיבה משותפת של הצרכים והפתרונות האפשריים והנדרשים בישראל.
לחצו כאן לצפייה בהקלטת הכנס.
הרצאה למשרד מבקר המדינה
נשיאת הפורום, ד"ר דורית אדלר, הוזמנה להעביר הרצאה בפני עשרות כלכלנים מהחטיבה לביקורת תחומי כלכלה ותשתיות לאומיות במשרד מבקר המדינה. המשתתפים ציינו שהחשיפה לנושא התזונה בהיבט הכלכלי הייתה חשובה מאוד להרחבת נקודת המבט שלהם.
בשנה האחרונה הוקצו משאבים נרחבים לשיפור ערוצי ההפצה של הפורום – האתר, הניוזלטר והרשתות החברתיות, דרכם אנו מפיצים מידע מבוסס-מחקר אודות הצורך בתזונה בריאה ובת קיימא.