כנסי המזון החשובים בישראל - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא גאה להציג:

יום ראשון 21 לפברואר 2016 מפגש בנושא דו”ח אובדן המזון והצלת המזון בישראל, בשיתוף הפורום הרב-תחומי לחקר פסולת

יום חמישי 25 לפברואר 2016 “איך להאכיל 9 מיליארד אנשים?”, בשיתוף בית הספר לקיימות במרכז הבינתחומי הרצליה

20-21 ליוני 2016 כנס SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS AGRICULTURE, ENVIRONMENT & NUTRITION בשיתוף עם מרכז מן לביטחון מזון באוניברסיטת תל-אביב, ועם אוניברסיטת ניו יורק

ד”ר חגית אולנובסקי, יו”ר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

האתגר הגדול העומד בפתחן של מדינות רבות ומטריד מנהיגים בכל רחבי העולם, החל מהעולם השלישי וכולל המדינות המפותחות ביותר, הינו אספקת מזון בריא לכל אזרחיהן. השאלה הראשונה שעליה צריך להשיב היא “מהו מזון בריא ?”, והתשובה כמובן תלויה במיקום הגיאוגרפי ובאקלים, בתרבות המזון המקומית, במצב הכלכלי של התושבים, ובסיטואציה המדינית והביטחונית העכשווית באיזור. עם שינויי האקלים המתחוללים, ועם גדילת האוכלוסייה בעולם, האתגר של אספקת מזון בריא הופך גדול יותר ונדרש מאמץ רחב ומקיף על מנת להתמודד עימו. הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא החליט להיכנס לעומקם של דברים ולקדם את הדיון בנושאים המשיקים לאתגר הזה, על מנת לקדם גם את מימוש הפתרונות. בחרנו בשלושה מיקודים שונים: בזמן, במרחב, ובאופי הדיון, ונשלב את המיקודים השונים הללו בשלושה אירועים שונים הפתוחים לקהל הרחב (חובה להרשם מראש, פרטים מלאים בהזמנות להלן).

כאן ועכשיו, דיון מעשי: כיצד ניתן לממש את ההמלצות של דו”ח אבדן המזון של לקט ישראל ?

לפני מספר שבועות פרסם ארגון לקט ישראל דו”ח מפורט על אבדן המזון בישראל (תקציר של הדוח ניתן למצוא כאן). הדוח כולל מיפוי מעמיק של המצב בישראל, ניתוח של סוגי בזבוז המזון, והמלצות לצמצום אבדן המזון בישראל. אין חולק על כך כי הקטנת בזבוז המזון הוא אחד הצעדים הראשונים שיש לבצע על מנת להקטין את ההשפעות הסביבתיות השליליות של שרשרת ייצור המזון – מדובר על מזון שהושקעו בו הן משאבים כספיים הן משאבים סביבתיים ניכרים בתהליך ייצורו, ואיבודו מהווה פגיעה משמעותית בסביבה וכן מהווה גורם לעליית מחירי המזון. במפגש משותף עם הפורום הרב תחומי לחקר פסולת, שיתקיים ב-21 בפברואר, יציג מר גידי כרוך מנכ”ל “לקט ישראל” את הדו”ח, ולאחר מכן נקיים דיון עם פאנל מומחים מתחומים שונים, אשר יתייחסו לממצאי הדו”ח ולהמלצות הכתובות בו. בדיון נתמקד בשאלה כיצד ניתן ליישם את המלצות הדו”ח בישראל, להקטין את אבדן המזון, ובכך להפחית את הפגיעה בסביבה ואת עלויות המזון הבריא בישראל. 

להזמנה והרשמה

גלובלי ועתידי, סקירת מצב ותחזית: מה נאכל בעתיד ?

יחד עם בית הספר לקיימות במרכז הבינתחומי הרצליה, נסקור את מגמות צמצום אבדן המזון בישראל, ולאחר מכן נביט קדימה אל העתיד: נשמע על מזונות העתיד שכבר כאן, ועל מזונות העתיד הרחוק יותר. הכנס יתקיים ב-25 בפברואר בשעות הבוקר במרכז הבינתחומי בהרצליה, ושורה של מרצים מצויינים יספרו על חקלאות עירונית ומזון בעיר, ועל הסיכוי שכולנו נאכל מזון שמקורו ב… חרקים. האם זה אפשרי בכלל? והאם ניתן ללמוד ממה שאוכלים היום האסטרונאוטים בחלל על המזון העתידי של כולנו ? ההרצאות המגוונות בכנס יתנו מידע רב ותמונת רוחב מעודכנת של הסוגיות המרכזיות בתזונה העתידית שלנו.

לתוכנית והרשמה

מקומי, מעמיק ומאתגר: הכנס הבינלאומי על מזון, סביבה, חקלאות ותזונה

מאז התחלנו בפעילות הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, לפני קרוב לשנתיים, חלמנו על כנס שבו נוכל לדון עם מיטב המומחים בעולם על תזונה בת קיימא בישראל, על שלל מרכיביה והאתגרים האינסופיים הכרוכים בה – אתגרים אשר עלו והתבהרו במפגשי הפורום הרבים. בשיתוף פעולה מרגש עם מרכז מן לביטחון מזון באוניברסיטת תל-אביב, ועם אוניברסיטת ניו יורק, ובתמיכת האקדמיה הלאומית למדעים, אנחנו שמחים להזמין אתכם לכנס שיתקיים ב-20-21 ביוני, בהשתתפות פרופ’ מריון נסל (אונ’ ניו יורק) ופרופ’ סנדרו דרניני (ארגון המזון והחקלאות של האו”ם) ואורחים נוספים מחו”ל. בכנס נדון בכל מרכיביה העיקריים של מערכת המזון הישראלית, במבט בינלאומי חוקר ומעמיק, תוך חיזוק ההקשרים האקדמיים והציבוריים של הנושאים. במהלך הכנס נבחן מה דרוש כדי להקים את תנועת המזון הישראלית, שתפעל לקידום תזונה בריאה ובת-קיימא בישראל. נבדוק מיהם השותפים למהלך כזה, מה יש לעשות כדי לקדם את הפעילויות בנושא ולרתום את כל מחזיקי העניין בתחום.

לאתר הכנס והרשמה

לסיכום, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא ממשיך בפעילות המקצועית להנגשת מידע מבוסס מדע ועובדות ולטובת כלל הציבור בישראל, ואף מגביר את קצב הפעילויות. שיתופי הפעולה עם גופים גדולים ומקצועיים מאפשרים למתנדבי הפורום לתזונה בת קיימא להעצים את הנגשת המידע לקהלים חדשים, להעמיק את הדיונים המקצועיים, ולקדם תזונה בריאה לאדם, לסביבה בישראל ולדורות הבאים.

שאלות? הצעות לדיון? אנחנו איתכם  גם בדף הפייסבוק שלנו.

השארת תגובה