פסגת המזון העולמית של האו"ם

לאור הראייה המתכללת של מערכות המזון, זיהוי האתגרים של מערכת המזון וקידום פתרונות בריאים וברי קיימא, הוזמן הפורום לתזונה בת קיימא להיות שותף לאחת הזרועות של האו״ם שמכינות את פסגת המזון העולמית של האו"ם, בהובלת המזכיר הכללי של האו״ם ובנוכחות ראשי מדינות.
הפסגה תעסוק במרכזיות מערכות המזון להשגת כל אחד מיעדי הפיתוח ברי הקיימא, תוך שיתוף פעולה בין כל בעלי העניין סביב מערכת המזון. בבסיס הפסגה עומדת ההבנה שמערכות המזון כיום אינן מקיימות, אינן בריאות, ומובילות להגברת אי השיוויון, זיהום והרס כדור הארץ.
כחלק מהיערכות ישראל לפסגה, ארגן הפורום מפגש דיאלוגים עצמאי בפברואר 2021, שבעקבותיו נפתח תהליך הכנה מדינתי בראשות המדענית הראשית של המשרד לאיכות הסביבה, פרופ' נגה קרונפלד שור. במסגרת האירועים הללו הוצגו האתגרים, היעדים והפתרונות האפשריים למערכות מזון בריאות ומקיימות.
למרות האתגרים העצומים הקשורים למערכות המזון בישראל, החדשות הטובות הן, שיש פתרונות ויש א.נשים שמגויסים לטובת המטרה של קידום תזונה בריאה ומקיימת, והפורום גאה לקחת חלק בעיצוב הפתרונות וביישומם.
כל הכבוד ותודה ענקית לפרופ' נגה קורנפלד שור, אשר הובילה את התהליך בצורה מופתית ויצרה מסמך מסכם, מפורט ומקיף.

פסגת מזון עולמית
קרדיט לצלם: יוגב כהן משרד החוץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן