הצעה לעדכונים ותנאים לסמל הירוק
החל מינואר 2020 מעודד משרד הבריאות יצרניות מזון, יבואנים, רשתות שיווק וחקלאים להוסיף את “הסימן הירוק” לאריזות ולמדפים של מוצרים שהרכבם מתאים להמלצות התזונה הלאומיות. מדובר בסמל בולט שמטרתו לסייע לצרכנים בבחירת מזון בריא יותר.
על פי אתר משרד הבריאות, המזונות שנקבעו כזכאים לקבלת הסמל הירוק: חלב, יוגורטים, גבינות, טופו, משקה סויה, שמנים צמחיים מסוימים, זרעים ואגוזים, דגנים, קטניות, טחינה, סלט טחינה, דגים, ביצים, עופות ארוזים מראש, פירות וירקות.
הבחירה לאפשר סימון עופות וביצים בסמל ירוק הזהה לסמל המוצג על מוצרים גולמיים כגון קטניות ירקות ופירות, מעודדת לעניות דעתנו צריכת יתר של עופות וביצים, מטעה את הציבור ואינה מתיישבת עם המלצות התזונה של משרד הבריאות עצמו, כמו גם עם המלצות ומחקרים של גופים נוספים.
לכן אנו קוראים לועדה המדעית לשקול מחדש את הצורך בסמל הירוק בעוף וביצים.
להלן נימוקינו והצעתנו בנייר העמדה המצורף:
