השדולה להצלת מזון וביטחון תזונתי

הבוקר (16.08.21), הושקה לראשונה שדולה להצלת מזון וביטחון תזונתי, באירוע שהתקיים במרכז הלוגיסטי של לקט ישראל, בראשות יו״ר הקואליציה ויו״ר ועדת בריאות, ח״כ עידית סילמן, ובהשתתפות השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג, חברי הכנסת מוסי רז, ניר אורבך ואלון טל, חכ״ל מיקי חיימוביץ׳, ונציגי משרד הבריאות.
הפורום לתזונה בת קיימא לקח חלק בהקמת השדולה וכאמור, פועל במשך שנים רבות בתחום של ביטחון תזונתי, דרך קידום חקלאות מקומית ודרך דאגה חברתית-כלכלית.
בנוסף לקחו חלק בהקמת השדולה: לקט ישראל, הפורום הירושלמי לביטחון תזונתי, רבנים למען זכויות אדם, לתת, פתחון לב, אשל ירושלים, MAZON, איגוד רופאי בריאות הציבור, וכן נציגים מתחום התזונה ובריאות הציבור מהאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת בן גוריון.

כבר בבסיס התקציב האחרון ניתן סכום נכבד לטובת הביטחון התזונתי, ומשיחות שערכה יו״ר ועדת בריאות, ח״כ עידית סילמן, עם ראשי הארגונים, הוצגו בפניה תוכניות עבודה כיצד למנף את הסכום ולהאמירו. במסגרת האירוע, התחייבה ח״כ סילמן כי על אף ששותפים לתהליך לא פחות משישה משרדי ממשלה, הדבר לא יהווה מכשול בדרך לפתרון, וכי היא תדאג להקמת גוף שיתכלל ויפעל למען הנושא.

בין הצעדים הראשונים שכבר יצאו לדרך, הם הצעות חוק להחלת פיקוח מחירים על הלחם המלא, והחלפת מוצרי חלב בסל המזון שבפיקוח – למוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

 

עוד מדבריה של יו״ר הקואליציה ויו״ר ועדת בריאות, ח״כ עידית סילמן, הבוקר בהשקת השדולה:
״מערך הביטחון התזונתי ראוי שיקבל תשומת לב גדולה יותר. התחום שברוב המקרים נדחק לשוליים מקבל היום משנה תוקף לנוכח משבר הקורונה שהחריף את מצבם של משפחות רבות, בין אם בעקבות המשבר הכלכלי ובין אם עקב סגירת מוסדות החינוך והמסגרות השונות המספקות הזנה רציפה לילדים״.

״שדולה זו היא תחילתו של ניסיון להביא את מערך הביטחון התזונתי לאור הזרקורים. להביא את אותן המשפחות הקורסות ממעמסות היום-יום בשולי הדרך, ולהעמידן במדרג העליון של סדר העדיפויות במדינה״.
״ביטחון תזונתי הוא אבן הבוחן בה נמדדת הדאגה הבסיסית ביותר, שראוי למדינה מתוקנת לדאוג לאזרחיה – מזון. כל עוד הדבר תלוי בי, תדענה משפחות יקרות – אתן לא לבד״.

השדולה להצלת מזון וביטחון תזונתי
קרדיט צילום: עמי ארליך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן