ד"ר דורית אדלר וד"ר סיגל טפר מרצות במושב החמישי של הכנס ה-19 לחינוך סביבתי: "מעכלים את האקלים: מדוע וכיצד לחנוך לצמצום בצריכת מזון מהחי" ועונות על שאלות חשובות: באילו אופנים דפוסי הצריכה הקיימים של מזון מהחי מהווים גורם משמעותי לפליטת גזי חממה? מדוע משרד הבריאות ממליץ על תזונה המבוססת ברובה על מזונות מן הצומח? אילו צעדי מדיניות משרד החינוך ואחרים יכולים וצריכים לנקוט בנושא? והכי חשוב: כיצד ניתן לשלב את הנושא בתכנית הלימודים ובפעילות הבית-ספרית, באופן שיתקבל בהבנה ויעודד חשיבה ביקורתית ושינוי הרגלים בקרב אזרחי העתיד?