הקלטת המפגש המקוון בנושא מחלות זואונוטיות, ביטחון תזונתי והמשבר הסביבתי
על פי אומדן, למעלה משני שליש מן המחלות המידבקות החדשות מקורן בבעלי חיים, ובכלל זה מגפת הקורונה שאנו חווים היום. חקלאות מודרנית, הרגלי תזונה, שינוי אקלים, התפשטות מינים פולשים ופלישת פעילות אדם לשטחים טבעיים משפיעים על תפוצת מחלות זואונוטיות. בהרצאת אורח של פרופ’ Wayne Getz מאונ’ ברקלי שמענו על ההיסטוריה של הפנדמיות מאז ועד לקורונה, ולאחר מכן דנו בתרומת מערכות המזון להתפתחות מחלות זואונוטיות, והשפעות אלו על מערכת המזון ועל התחלואה בישראל.
המפגש התקיים ביום שלישי, ה-9.6.20 דרך אפליקציית Zoom.
תוכנית המפגש:
- The Great Covid-19 Pandemic: A Disease Ecologist’s Point of View
Professor Wayne M. Getz, Department Environmental Science Policy & Management, Rausser College of Natural Resources, University of California at Berkeley - מבט על: מחלות זואונוטיות ומערכת המזון
ד”ר אלון שפון, ביה “ס לבריאות הציבור, הארוורד ,והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא - בריאות אחת – מהחווה, לצלחת, למרפאה
ד”ר גל זגרון, מומחית בריאות ציבור וטרינרית, מנהלת אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה