להתראות לאנטרקוט: כל מה שאתם מכניסים לפה עומד להשתנות | N12 | יונתן קפשוק | 29.09.21
"מרוץ החיים המשוגע גובה מחיר מהבריאות שלנו וגם מאיכות הסביבה. רבים בעולם כבר מנסים למצוא פתרונות תזונתיים, שאולי אף יחליפו את צריכת האוכל מן החי – גם מסיבות מצפוניות וגם בשל ההשלכה הקשה על הפלנטה. אחת החלופות האפשריות היא מזונות שמגיעים מהים, המכונים "מזון כחול", וכעת מתברר עד כמה רבים היתרונות שלו: 100 חוקרים מומחים מרחבי העולם, ובהם גם ישראלים, סבורים כי למזון מהים יש יתרונות בריאותיים רבים אבל לא רק, המזון הכחול יכול לספק ביטחון תזונתי לתושבי מדינות עניות ועל הדרך גם לסייע בשמירה על הסביבה.
דוח בין-לאומי ראשון מסוגו, שחובר על ידי למעלה מ-100 מדענים מובילים מ-25 אוניברסיטאות ומכוני מחקר כמו אוניברסיטאות סטנפורד, סטוקהולם ואוניברסיטת תל אביב, בחן את תרומתם הגדולה של מזונות מן המים לתזונה, למחיה, ולמערכות אקולוגיות ושילובם בתוך מערכת המזון העולמית. תוצאות הדוח החדש, שהופק ביוזמת הארגון Blue Food Assessment, התפרסמו בחמישה מאמרים בכתב העת היוקרתי Nature. בשני הפרסומים הראשונים מתוך החמישה, ד"ר אלון שפון מבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב ויו"ר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימה, היה בין החוקרים המובילים של המחקר…"