מפגש: ביטחון תזונתי ויכולת גידול מזון בישראל
ב-16 לינואר 2019 קיימנו מפגש פורום יחד עם השקת הגיליון החדש של "אקולוגיה וסביבה", בשיתוף האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה לרגל פרסום מחקר חדש שבדק באיזו מידה גידולי צומח בישראל יכולים לספק את הצרכים התזונתיים של האוכלוסייה. המחקר התפרסם בגיליון דצמבר של 'אקולוגיה וסביבה׳.
שמענו מפי החוקרים את תוצאות המחקר וערכנו דיון במשמעויות ובחשיבות ייצור מקומי של מזון.
אספקה יציבה של מזון מזין, בריא ונגיש, היא בסיס לתזונה מקיימת ולביטחון תזונתי.
מצגות המפגש:
- מחשבות על מקומה של החקלאות בכלכלת ישראל ד"ר אסף קובו, המועצה הלאומית לכלכלה
- 'מקומיות חזקה וחלשה' והקשר לביטחון מזון – המעבדה לקיימות ומדיניות סביבתית, אוניברסיטת בן גוריון בנגב ענבר שטוטמן, טל סבוראי, מידד קיסינגר
- אספקת תוצרת חקלאית טרייה כיעד אסטרטגי לחקלאות ישראל ד"ר יעל קחל, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה
- תזונה מקיימת וביטחון תזונתי בחקלאות בישראל – נתונים כמותיים מגידולי הצומח – האם חקלאות ישראל מסוגלת לייצר את הערכים התזונתיים המומלצים לצריכת תושבי המדינה? גדעון טופורוב, צפריר גרינהוט, ענת לוינגרט, יעל קחל, חנן בזק ואורי צוק-בר