ללא פלסטיק ועם הרבה כורכום - אוכל בריא לילדים, הלכה למעשה

בדצמבר קיימנו מפגש לימוד שהתמקד בזליגת מזהמים מפלסטיק למזון ולשתייה חמה. במפגש עלו הרבה שאלות, והמרכזית והמהותית מכולם הייתה – האם באמת אפשר להזין ילדים בצהרונים ובגנים ללא שימוש בפלסטיק?

בעקבות מחקרים חדשים שהתפרסמו מאז דצמבר על הנזקים של חשיפת ילדים לפלסטיק, הנושא לא יורד מהכותרות (ראיון מתאריך 10.1, ראיון מתאריך 28.2).   

מפגש מרץ ימשיך ויעסוק בסוגיה, ויתמקד בפתרונות להפחתת השימוש בפלסטיק. נשמע מפי מובילי תוכנית "אפונים"-  תוכנית הזנה עירונית בריאה בכפר סבא – איך מיישמים הלכה למעשה את עקרונות הקיימות. לא מדובר רק בהפחתת השימוש בפלסטיק, אלא בראייה מערכתית וכוללת, המשפרת את כלל מרכיבי ההזנה.

המפגש מיועד לפעילי קיימות, אנשי הזנה ברשות המקומית, דיאטניות, ועדי הורים, מפעילי צהרונים ולקהל המתעניין בנושא.

המפגש יתקיים ביום שלישי, ה- 26 למרץ בשעה 16:00 במוזיאון הטבע באוניברסיטת ת"א, קלאוזנר 12 תל אביב (מול בית התפוצות).

בתוכנית:

15:30  התכנסות

16:00   כתיבת מכרז הזנה חכם – טיפים יישומיים. גדי קליגר, מנהל תוכנית "אפונים", החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא.

16:20   אילו חומרי גלם מומלצים ומאילו מומלץ להימנע? ערן נוי, שף יועץ ויזם בתוכנית "אפונים".

16:40   בנית תפריט חכם, הנגשת מזון בריא, וחינוך לתזונה בריאה ומאוזנת. שרון דבוש וגלית קליקשטייין, דיאטניות קליניות, תוכנית "אפונים".

17:00:  מיגור הפלסטיק מתוכנית ההזנה – מודל כלכלי דינאמי. גדי קליגר, מנהל תוכנית "אפונים", החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא.

17:20   פאנל: תובנות על הצלחה ואתגרים. דיון פתוח ותשובות לשאלות מהקהל באולם ובעמוד הפייסבוק של הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא.                 

ניתן לשלוח כבר עכשיו שאלות לפאנל בדף הפייסבוק של הפורום.

ההשתתפות במפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם למפגש דרך טופס ההרשמה.

 

דילוג לתוכן