fbpx

ד”ר דורית אדלר בועדת הבריאות – פיקוח על לחם מקמח מלא | 09.12.21

דגנים מלאים ובהם לחם מקמח מלא מהגרעינים בשלמותם, מהווים מרכיב מרכזי בליבת התזונה הבריאה ובת הקיימא המומלצת על ידי משרד הבריאות וארגוני הבריאות המובילים בעולם. לפני כשבוע הובילה חברת הכנסת עידית סילמן, יו"ר ועדת הבריאות, דיון אשר שם את הוזלת מחיר הלחם המלא מהגרעין בשלמותו במרכז וכמהלך חיוני לבריאות הציבור בישראל.
הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא מוביל מזה שנים את הקריאה להנגשה כלכלית של הלחם מקמח מלא לכל. הפורום הציג את עמדתו המקצועית בדיון וקרא להכנסת הלחם המלא מהגרעין בשלמותו לפיקוח על מחירים, לאור מרכזיותו למניעת תחלואים רבים והעלויות הגבוהות של צריכת התזונה המזיקה. לאור עלייה בשיעורי השמנה בארץ ואיתה גם טרום סוכרת וסוכרת, בפרט בקרב השכבות החלשות, יחד עם עליה בשיעורי אי בטחון תזונתי, המהלך הזה, חשוב שיקרה לאלתר ולא כחלק ממהלכים שדו"ח מבקר המדינה מצא כי לא הובילו להורדת מחירים לצרכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן