עדיין אוכלים בשר? אל תתפלאו שהמגפות ממשיכות להתפרץ

אחת השאלות שעולות שוב לדיון בעקבות משבר הקורונה נוגעת לקשר שבין צריכת בשר מן החי לבין התפשטות מגפות. לפי נתוני המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), מקורן של 75% מהמחלות המידבקות בבעלי חיים. את מרבית החיות האלה בני האדם צורכים או שהם סוחרים בהן, למשל: חזירים, עופות וחיות בר. מחלות שמקורן בבעלי חיים נקראות מחלות זואונוטיות, ואחד האיומים הגדולים שהן מציבות הוא הסיכוי שיהפכו למגפה.
 
“יש קו ישיר שמחבר בין התזונה שלנו, המבוססת במידה רבה על מוצרים מן החי – בשר בקר, חזיר ועוף – לבין הרס הסביבה הטבעית, החורבן שאנו ממיטים על בתי הגידול, ובסופו של יום – להפצעתן של מגפות ויראליות כמו הקורונה. זהו קשר חמקמק, רחוק ונסתר מהעין, אבל הוא עוצמתי ביותר”, אומר ד”ר אסף צחור, חוקר באוניברסיטת קיימברידג’, מרצה במרכז הבינתחומי הרצליה וחבר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא.
 
“מאז תחילת הקורונה מדברים על המשבר הבריאותי והכלכלי העצום, על למידה מרחוק ביום שאחרי, ועל פני הרפואה העתידית, אבל הקשר ההדוק בין אכילת בשר למשבר האקולוגי, וכתוצאה ממנו ההסתברות שיפרצו מגפות – נמצא מחוץ לשיח. למרות החשיבות הרבה, זה המצב גם לגבי הצעדים שיש לנקוט כדי לבנות עולם אחר מבחינת ההשפעה על הסביבה”, מוסיף ד”ר אלון שפון מהחוג ללימודי סביבה ומוזיאון הטבע באוניברסיטת תל אביב ויו”ר הפורום הישראלי לתזונה בת־קיימא.
 
מוזמנות ומוזמנים לקרוא את המאמר המרתק, בהשתתפות חברי הפורום ד”ר אלון שפון וד”ר אסף צחור.
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן