מפגש יולי: בחינת אסטרטגיות לצמצום צריכת בשר ומוצרי חלב והפחתת בזבוז מזון – אירופה כדוגמה

האיחוד האירופי קבע מטרה שאפתנית – להגיע לאפס פליטות גזי חממה עד 2050. חקלאות מהווה 10% מסך פליטות גזי החממה באיחוד האירופי, וחקלאות בעלי חיים לבדה אחראית על לפחות 6% מסך פליטות גזי החממה שם (פי 2 מסך הפליטות של גזי החממה מתנועת מטוסים).

תוכנית ה-"ניו דיל" האירופאית חרתה על דגלה לבחון את כל שרשרת האספקה של מזון על מנת לכונן מערכת מזון בת קיימא תוך שיתוף הצרכנים בתהליך. אחת הדרכים היעילות להוריד את פליטות גזי החממה מהחקלאות היא להפחית את הביקוש למזונות אלו אצל הצרכנים. עד כה לא נידונה מדיניות שכזאת, אולם ההבנה שהפחתת צריכת בשר ומוצרי חלב ובזבוז מזון תוביל לשיפורים סביבתיים ובריאותיים נוספים מעבר להפחתת פליטות, הביאה לבחינת אסטרטגיות להפחתת צריכתבשר ומוצרי חלב ולצמצםבזבוז מזון.

קרול לקומט מביה"ס קנדי לממשל באוניברסיטת הרווארד תציג את עבודת התזה שלה, ולאחר מכן תתקיים שיחה עם ד"ר אלון שפון, ביה"ס לבריאות הציבור בהארוורד והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא. המפגש התקיים ביום רביעי, 1.7.20, בשעה 17:00 באמצעות ה-Zoom ושודר ב-Facebook Live. 

הקלטת המפגש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן