הקלטת מפגש ספטמבר: היבטים תזונתיים וסביבתיים של דגי מאכל
העלייה בצריכת הדגים והתפתחות החקלאות הימית הביאו לשינויים מרחיקי לכת באופן גידול דגי מאכל ויש לכך השלכות רבות על הסביבה ועל הערך התזונתי של הדגים, חלקן ידועות וחלקן עדיין לא.
בעוד שההמלצות לצריכת דגים די גורפות, המחקרים עליהם התבססו נערכו בעיקר על דגים מדיג בים הפתוח. מהן ההשלכות של גידול תעשייתי של דגי מאכל? במפגש נבחן היבטים סביבתיים, בריאותיים ותזונתיים של צריכת דגים.
המפגש התקיים ביום רביעי, 9.9, בשעה 18:00 והועבר ב-Zoom ובפייסבוק Live.
תכנית המפגש:
- בטחון תזונתי אל מול בטחון סביבתי – מבט עולמי על דגה. ד"ר אלון שפון, ביה"ס לבריאות הציבור, הרווארד והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
- המלצות לצריכת דגים – האם הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש? רוני חסון, דיאטנית קלינית, מנכ"לית PAN – ארגון רופאים לתזונה
- מה שמעבר לצלחת – היבטים סביבתיים ובריאותיים בענף הדיג והמדגה. ד"ר יובל ארבל, רכז ים וחופים, עמותת צלול
- המקרה המוזר של דגי הסלמון: השינויים באופן גידול דגי הסלמון ומשמעותם הסביבתית והבריאותית. כרם אביטל, דיאטנית קלינית, MPH, עמותת אנימלס ודוקטורנטית באונ' בן גוריון
- דיון בהשתתפות קהל
צפייה מהנה,
הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא