בשיתוף עם מכון הערבה
המזון שאנו אוכלים הוא תוצר של תרבות ומסורת ומלווה אותנו בכל אירוע וחוויה פרטית, משפחתית וציבורית. מנגד הוא גם יוצר ומגדיר תרבות. מסורות המזון המקומיות מגלמות בחובן ידע עתיק יומין שדרכו ניתן ללמוד על התרבות המקומית שהתפתחה לאורך דורות. מהן מסורות המזון המקומיות שאופייניות לאזורינו ולמה חשוב לשמר אותן גם היום? איך מסורות המזון המקומיות מגדירות תרבות ומה מייחד תרבות זו בימינו?
במפגש הקרוב נעמוד על הקשר בין מזון ותרבות דרך זוויות שונות של מסורות מזון מקומיות ונבדוק ביחד האם ואיך נוכל להשתמש במזון לקרב בין אנשים ותרבויות.
המפגש יתקיים ביום שלישי ה-19 לינואר 2016 בשעה 15:30 בחדר 101 בקומה 1 בבניין הקפסולה בבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, אוניברסיטת תל אביב (מפה).
בתכנית:
15:30-16:00 התכנסות, כיבוד קל
16:00-16:10 דברי פתיחה והצגת הנושא
16:20-16:40 רונית ורד, עיתונאית מוסף "הארץ". טחינה ושומשום בתרבות המקומית
16:40-17:00 אסף דוקטור, מסעדת "דוק". אפס חומרי ייבוא
17:00-17:20 מועין חלבי, מסעדת "רולא". האבולוציה של המסעדות המזרחיות בראי תרבותי.
17:20-17:40 עמית פומפן, ילקוט רועים. "ילקוט הרועים" – עסק משפחתי לשימור מסורות מקומיות של חקלאות ומזון.
18:00-19:00 שולחן עגול ודיון
ניתן לשלוח כבר עכשיו שאלות לפאנל בדף הפייסבוק של הפורום
ברוח המפגש, הנכם מוזמנים להביא פריט כיבוד קל, בריא, עדיף מעשה ידיכם. ההשתתפות במפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם למפגש דרך טופס הרשמה.
נשמח לראותכם,
צוות הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא ומכון הערבה
שוב נפלה טעות בתאריך <~;
אמור להיות 19/1.
זהו מפגש מספר 18 בסדרת מפגשי הפורום, שיתקיים כמצויין, בתאריך ה- 19.1.16, האם זה מקור הבלבול?
אה, כמובן, סליחה, הבלבול אצלי.
העיקר שתגיע 🙂
לצערי הרב לא אוכל להשתתף בשל מחוייבויות אחרות.
אשמח להציג במפגשים הבאים את המיזם שמגדל חגבים למאכל אדם – גם ידידותי לסביבה, גם בריא יותר וגם משמר ומחזיר מסורות קדומות של העם היהודי, קהילות תימן ומרוקו וערביי ישראל.
נשמח לשמוע, מוזמן להיות איתנו בקשר 🙂