חקלאות ויצור מזון הם גורמים מרכזיים בייצור גזי חממה והשפעה על האקלים. מנגד, לשינויי אקלים השפעה ישירה על גידול מזון וערכו התזונתי. בצל ועידת האקלים בפריז (COP21), שמטרתה לקדם הסכם מחייב על צמצום פליטות הפחמן העולמיות, נבחן את יחסי הגומלין בין מזון ושינויי האקלים תוך התבוננות על מגמות עולמיות והתמקדות במקרה הישראלי.
המפגש יתקיים ביום רביעי ה-23 לדצמבר 2015 באולם קציר, בניין גרין, אוניברסיטת תל אביב ( מס' 16 במפה).
בתכנית:
15:30-16:00 התכנסות, כיבוד קל
16:00-16:10 דברי פתיחה והצגת הנושא
16:10-16:40 ד"ר רם פישמן, המחלקה למדיניות ציבורית, אוניברסיטת תל אביב. הקשר
בין שינויי אקלים ומזון.
16:40-17:10 ד"ר ניבה שפירא, דיאטנית קלינית ואגרונומית, המכון לחקר התזונה ביה"ח
בילנסון, מרכז רבין והמכללה האקדמית אשקלון.’חקלאות מכוונת בריאות’
לאדם ולסביבה ולביטחון תזונתי מול שינויי אקלים – אגן הים התיכון כמשל.
17:10-17:40 ד"ר גדעון טופורוב, שירות ההדרכה והמקצוע, משרד החקלאות ופיתוח
הכפר. השפעות שינויי אקלים על החקלאות בישראל ואתגר ההערכות אליהן.
18:00-19:00 שולחן עגול ודיון.
ניתן לשלוח כבר עכשיו שאלות לפאנל בדף הפייסבוק של הפורום
ברוח הפורום, הנכם מוזמנים להביא פריט כיבוד קל, בריא, עדיף מעשה ידיכם.
ההשתתפות במפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם למפגש בטופס ההרשמה
נשמח לראותכם,
צוות הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא
I am interested in coming to the meeting. My Hebrew is limited but my daughter, Ora Sheinson the director of Canfei Nesharim ,told me about this. I am very interested in helping in all areas of the environment and look forward to continuing to do this in Israel. I have run large volunteer organization in the past and am great at coordination and organization.
Hi Shoshana,
You are more than welcome to join the meeting and we are grateful for any assistance.
See you there 🙂