דגים הינם רכיב משמעותי במסגרת הדיאטה הים תיכונית, אך בישראל צריכת הדגים נמוכה יחסית לשאר ארצות הים התיכון. אל מול כמות הדגים במזרח הים התיכון ההולכת וקטנה והורדת המכסים הצפויה על יבוא דגים, ננסה לבדוק במפגש הקרוב של הפורום מהם התנאים בהם פועלים הדיג הימי ובריכות הדגים בישראל, מהם האתגרים העומדים בפניהם, ואיך ניתן לקדם חקלאות דגים מקיימת ומקומית. מהן ההשפעות הסביבתיות של גידול דגים ודיג ימי? איך בכלל מגדלים דגים ומה הם אוכלים? מהם הכללים בנושא רווחת הדגים? איך מפקחים על איכות הדגים שאנו אוכלים? על כל אלה ועוד ננסה לענות ולדון במפגש.
המפגש יערך ביום רביעי 28.9.2016 בשעות 15:30-19:00 באוניברסיטת ת"א, אולם 06 בבנין בריטניה (קומת קרקע).
בתכנית:
15:30 התכנסות
16:00-16:10 הקדמה – מצב הדגה וצריכת הדגים בעולם כיום
עופר מנדלסון, אוניברסיטת ת"א והפורום לתזונה בת קיימא
16:10-16:30 אוכלוסית הדגים מול חופי ישראל וההשפעות עליה
ד"ר רותי יהל, רשות הטבע והגנים
16:30-16:50 גידול דגים בבריכות בישראל
עיינה בנט פרלברג, מנהלת תחנת המחקר "דור" לחקלאות מים, אגף הדיג במשרד החקלאות
16:50-17:10 ניהול מדגה וגידול דגים אינטנסיבי באילוצי איכות הסביבה
ד"ר אבשלום הורביץ, מנהל מדגה "דגי דן"
17:10-17:30 הפיקוח הוטרינרי על דגים מגידול מקומי ויבוא
ד"ר אדי טל, וטרינר ראשי למזון, יחידה וטרינרית, משרד הבריאות
17:30-17:40 הפסקה
17:40-19:00 שאלות ודיון
ברוח הפורום, מוזמנות.ים להביא כיבוד מעשה ידיכן.ם
צוות הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
הייתי מגיע בשמחה אך ב 28.9.16 מתקיים כנס דיאטניות בו אני מרצה.
אשמח שיתקיים כנס מסוג זה לדיאטניות.
בברכה
ד"ר ברוריה טל
חבל…
אשמח להשתתף
מוזמנת להגיע